Blogg

Populära loftsängar

En loftsäng är en populär lösning på ett vanligt problem i många svenska hem. Allt fler idag har platsbrist i hemmet på grund av de långa bostadsköerna som skapar svårigheter att få tag på nya lägenheter. Med en loftsäng kan du frigöra extra utrymme för att till exempel förvandla ett barnrum till ett tonårsrum med studiehörna eller skapa möjligheten att bjuda hem vänner i en studentlya tack vare att en soffa placeras under loftsängen. Det bästa är att de flesta loftsängar inte heller är särskilt dyra, utan de kostar sällan mer än en vanlig sängstomme. Dessutom går de ofta att hitta ännu billigare än till fullpris, genom att följa några av våra tips nedan:

Handla din loftsäng på nätet

Även om möbelkedjorna erbjuder ett antal olika loftsängar till bra priser, så kan du oftast hitta ännu billigare alternativ om du letar online. Många nätbutiker erbjuder också gratis frakt och hemleverans, och du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar på nätet. På grund av detta är det ofta smidigare att köpa en loftsäng på nätet än att bege sig till en fysisk butik, inte minst eftersom loftsängar är ganska stora och är svåra att transportera med en vanlig bil. När du handlar din säng på nätet kan du bekvämt jämföra olika billiga alternativ hemma framför datorn, och sedan få den hemskickad inom bara några dagar. Att handla online sparar dig därför både tid och pengar, som du kan spendera på något roligare istället.

Köp en begagnad loftsäng

Ett annat, och minst lika bra, alternativ för att hitta en billig loftsäng är att köpa den begagnad. Det finns faktiskt en hel del begagnade loftsängar till salu både online och på loppmarknader eller second hand-butiker. Detta beror på att många köper loftsängar till sina barn eller till studentbostaden, eftersom det är en så smart lösning för att få mer utrymme i ett rum. När barnen sedan växer och tröttnar på loftsängen eller studenten flyttar till en större bostad vill de ofta ha en vanlig säng igen, och då kan man komma över den begagnade loftsängen riktigt billigt.

Utnyttja kuponger och rabattkoder

Om du vill köpa din loftsäng online får du inte missa att använda någon rabattkod eller erbjudande. De flesta nätbutiker har regelbundet olika kampanjer för att locka nya kunder och få sina tidigare kunder att handla igen. Konkurrensen på nätet är otroligt stor, och för att kunna hävda sig på marknaden delar många nätbutiker ut fantastiska rabattkoder som gör att du kan spara in ännu mer pengar på ditt sängköp. Om det inte finns någon rabatt på den eller de sängar du är intresserade av just nu, så kan det vara värt att vänta ett par veckor för att se om det dyker upp något erbjudande som du kan utnyttja. För att slippa bevaka nätbutikerna för att se de senaste kampanjerna kan du istället anmäla dig till deras nyhetsbrev. Då får du all information direkt till mailen istället, och kan slå till på en billig loftsäng så fort det dyker upp ett bra erbjudande.